APK keuring voor 39,95 - Gratis bij een grote onderhoudsbeurt

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. De keuringsplicht en de regelgeving staat in de Wegenverkeerswet 1994.

Het ligt aan een auto of deze ieder jaar een APK keuring moet krijgen. We leggen uit:
Een auto moet voor het eerst gekeurd worden als deze vier jaar oud is, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens om het jaar. Dit schema wordt 4-2-2-1 genoemd en is geldig voor personenauto's met een benzine- of elektromotor. Als de personenauto voorzien is van een diesel-, gas- of andere motor dan is het 3-1-1 schema van toepassing. Dus de eerste keer na drie jaar, vervolgens om het jaar.

APK Vervaldatum
De RDW geeft de eigenaar twee maanden van tevoren (voor het verlopen van de APK datum) de mogelijkheid om de auto te keuren met behoud van de oorspronkelijke APK datum. Bijvoorbeeld: je auto heeft als APK vervaldatum 15 december. Dan kun je vanaf 15 oktober al een APK uit laten voeren. Je maakt dan bijvoorbeeld een afspraak voor 18 oktober. Echter, de oorspronkelijke APK datum van 15 december voor de jaren daarop blijft gehandhaafd.
Let op: te laat je APK uit laten voeren kan tot een boete van 130 euro leiden
Je kunt hier je APK-vervaldatum eenvoudig controleren.

Kosten APK-keuring
Een APK-Keuring kost 39,95. Eventuele kosten voor reparaties worden door de vestiging met met de klant vooraf besproken. De APK-prijs is inclusief afmeldkosten en milieumetingen.
Als de auto van voor januari 1960 is dan hoeft die helemaal niet meer gekeurd te worden.

Gratis APK-keuring met een grote beurt
Voor een APK-keuring inclusief een grote beurt ben je bij Auto Urkhoven aan het goede adres. Wij keuren zelfs de auto gratis wanneer je een grote beurt laat uitvoeren. De prijs van een grote onderhoudsbeurt varieert per voertuigtype

Wat doen wij bij een APK-keuring
Verkeersveiligheid: We controleren de banden, remmen, velg ophanging, schokdempers, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.
Milieu: We controleren de uitlaatgassen van het voertuig
Algemeen: Hier kijken we naar het Voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.
Alle zaken die we controleren zijn cruciaal voor de veiligheid in het verkeer.

Wij zijn een erkend keuringsbedrijf van RDW.
U kunt uw auto laten keuren na het maken van een telefonische afspraak